4 manieren om te testen of je aanbod gaat verkopen
top of page

4 manieren om te testen of je aanbod gaat verkopen


Misschien heb je dit al eerder meegemaakt: je begon met het creëren van je aanbod of dienst, lanceerde het en alles wat je kreeg was STILTE...😫

Of… je hebt nog helemaal geen aanbod en weet niet waar je moet beginnen om überhaupt een aanbod te creëren…

Letterlijk: klaar mee? Lees dan deze post, want hierin vertel ik je hoe je jouw aanbod eerst kunt valideren voordat je het gaat creëren!

Voordat je die geweldige cursus, product of dienst gaat maken, valideer altijd eerst je aanbod. Doe wat marktonderzoek om te begrijpen of mensen wachten op jouw aanbod of misschien zelfs niet eens weten dat ze jouw aanbod nodig hebben (dus niemand zal kopen).

Je kunt je aanbod valideren door jezelf deze vragen te stellen:
➡ VRAAG 1: Geeft jouw doelgroep al geld uit en probeert verschillende oplossingen uit, om hun probleem op te lossen?

Zijn ze al op zoek naar deze oplossingen? Als jouw doelgroep zich niet bewust is van deze problemen en niet actief op zoek is naar een oplossing, wil je misschien je aanbod herpositioneren. Zolang er geen bewustwording is van het probleem en dus urgentie is om het probleem op te lossen, is er ook geen urgentie om te kopen.

  • Ben je bereid te betalen voor een premium product/dienst om [hun probleem] op te lossen?

  • Wat zou je ervan weerhouden om te investeren in een oplossing voor [hun probleem]?

➡ VRAAG 2: Vereist de oplossing voor hun probleem gespecialiseerde kennis?

Met andere woorden: is dit iets wat ze gemakkelijk zelf kunnen leren of hebben ze een specialist/expert nodig om dit probleem op te lossen?


Op basis van dit resultaat kun je zien wat voor soort aanbod je zou moeten introduceren: denk aan, 1:1 of Do-It-Yourself cursussen, of bijvoorbeeld volledig verzorgd (VIP).


  • Wat zijn de grootste obstakels waar je tegenaan loopt bij het proberen op te lossen van [hun probleem]?

  • Op welke gebieden voel je dat je extra begeleiding of expertise nodig hebt om [hun probleem] op te lossen?

➡ VRAAG 3: Is het oplossen van hun probleem ARBEIDSINTENSIEF, frustrerend of anderszins moeilijk te doen met gratis informatie en inhoud?

Met andere woorden: zouden ze alles kunnen googelen en alle oplossingen kunnen vinden, maar kost het hen veel tijd? Bied je een snelle oplossing met jouw aanbod zodat het hen niet veel tijd kost om het uit te zoeken?


  • Welke functionaliteit zou jouw leven het meest vergemakkelijken als het gaat om [hun probleem]?

  • Wat zou jouw ideale resultaat zijn na het succesvol oplossen van [hun probleem]?


➡ VRAAG 4: Is dit daadwerkelijk een groot probleem voor hen in vergelijking met een klein ongemak waar ze over klagen, maar waar ze niet genoeg om geven om het op te lossen?

Met andere woorden: is het probleem groot genoeg zodat ze ervoor willen betalen om het op te lossen? Of is het een klein probleem waar ze niet zoveel om geven, dus voelen ze niet echt de urgentie om dit op te lossen?


  • Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel invloed heeft [hun probleem] op jouw dagelijks leven?

  • Wat zou het voor jou betekenen als je [hun probleem] volledig kunt oplossen?

  • Heb je andere producten/diensten overwogen om [hun probleem] op te lossen? Zo ja, welke?

  • Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties die je hebt overwogen om [hun probleem] aan te pakken?

Onthoud dat deze vragen slechts voorbeelden zijn en je ze kunt aanpassen aan jouw specifieke doelgroep en aanbod. Het doel is om inzicht te krijgen in de behoeften, uitdagingen en motivaties van je potentiële klanten, zodat je jouw aanbod effectiever kunt afstemmen op hun behoeften.


Al met al, door dit eerst te testen, zorg je ervoor dat je een aanbod creëert waar vraag naar is. Waarbij je een probleem oplost, waar urgentie naar is. Wanneer je dan je aanbod lanceert, zul je zien dat je kopers gaat krijgen.


Uiteraard komt er dan nog bij kijken HOE je het gaat lanceren en dat je dit ook op de juiste manier doet, maar stap 1 is in ieder geval je aanbod valideren.


 

Waar plaats je dan je ‘marktonderzoek’?


Hier zijn meer opties om je marktonderzoek te delen op verschillende platforms en op verschillende manieren:

Sociale media platforms:
  • Facebook: Maak een enquête of stel vragen in relevante Facebookgroepen of deel ze op je eigen zakelijke pagina.

  • Instagram: Gebruik Instagram Stories om polls, vragensticker of quizfuncties te gebruiken. Je kunt ook een bericht plaatsen met de vragen en mensen aanmoedigen om te reageren.

  • Twitter: Plaats polls, stel vragen in tweets of maak gebruik van Twitter-peilingen om feedback te verzamelen.

  • LinkedIn: Plaats een bericht op je LinkedIn-profiel of deel het in relevante LinkedIn-groepen waar je ideale klanten actief zijn.


E-mail:

Stuur een enquête rechtstreeks naar je e-maillijst of voeg een link naar je marktonderzoek toe in een nieuwsbrief. Moedig mensen aan om deel te nemen en hun feedback te delen. Bied ze wellicht iets aan voor de moeite.


Online forums en communities:

Plaats je vragen en enquêtes in relevante online forums, zoals Quora, nichegerelateerde forums of communityplatforms. Let op dat je je houdt aan de communityrichtlijnen.


Persoonlijke interviews:

Plan persoonlijke interviews met potentiële klanten om diepgaande inzichten te krijgen. Dit kan face-to-face, via telefoongesprekken of via videoconferenties zoals Zoom plaatsvinden.


Fysieke evenementen:

Als je de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan beurzen, conferenties of netwerkevenementen, kun je ter plaatse enquêtes uitdelen of mensen interviewen om feedback te verzamelen.


Website of blog:

Plaats de vragen rechtstreeks op je website of blog en moedig bezoekers aan om hun mening te delen via reacties of een contactformulier.


Online enquêtetools:

Gebruik online enquêtetools zoals Google Forms, SurveyMonkey, Typeform, of Microsoft Forms om gestructureerde vragenlijsten te maken en deze via verschillende kanalen te delen.


Focusgroepen:

Organiseer een focusgroep met een selecte groep mensen uit je doelgroep om diepgaande discussies te voeren en waardevolle inzichten te verzamelen.


Het combineren van verschillende methoden en platforms kan je helpen een breder scala aan mensen te bereiken en meer gevarieerde feedback te verzamelen. Kies de platforms en methoden die het meest relevant zijn voor jouw specifieke doelgroep en doelstellingen. En waar ze zich uiteraard bevinden.


Heb je hulp nodig bij het creëren van een aantrekkelijk aanbod?

Kijk dan eens naar de Online Business Toolkit! Deze heb ik laatst gelanceerd en je kunt nu tijdelijk starten voor eenmalig € 37! In deze toolkit krijg je 10 geteste strategieën om je online business naar het volgende niveau te tillen!

We gaan onder andere je aanbodsuite uitwerken en strategieën implementeren om je aanbod ook online succesvol te lanceren/verkopen. Denk aan je online cursus, 1:1 coaching, groepsprogramma of online service gerichte diensten.


I’ve got you covered. Start direct!




Lees meer...

ALL THINGS BUSINESS

Cursussen

Deze programma's zijn ontworpen om je een online business 'master' te maken. Ze laten je zien hoe je een magnetisch persoonlijk merk creëert, de perfecte programmasuite, geweldige inhoud maakt, leert hoe je aan je ideale klant kunt verkopen, je online cursus of programma's kunt automatiseren en nog veel meer.

MIB - Mock-up.png
Schermafbeelding 2022-06-10 om 09.51.04.png
Volg mij

ARE WE FRIENDS YET?

bottom of page