top of page

Creëer je eigen winstgevende funnel. Let’s start!


Een marketing- en sales funnel bestaat uit twee delen: de pre-aankoop fase en de post-aankoop fase.


Laten we eens beginnen bij de top van de funnel:


Level 1: Interactie - In dit stadium draait alles om het vergroten van de merkbekendheid. Het doel is om in contact te komen met potentiële klanten en om hen bewust te maken van jouw merk.


Level 2: Educatie - Hier gaat het om het identificeren van de problemen die de potentiële klanten hebben en hen bewust maken van de oplossingen die jouw merk biedt.

Level 3: Onderzoek - Potentiële klanten gaan op zoek naar specifieke oplossingen voor hun problemen en vergelijken verschillende opties.

Level 4: Evaluatie - Op dit niveau beoordelen potentiële klanten de behoeften en eisen en hoe jouw aanbod daaraan kan voldoen.

Level 5: Rechtvaardiging en motivatie - Potentiële klanten rechtvaardigen hier de waarde van jouw product of dienst en worden gemotiveerd om de aankoop te doen / zoeken interne motivatie.


Level 6: Aankoop - Dit is het stadium waarin de transactie plaatsvindt en de klant het product of de dienst afneemt.


Level 7: Toelating: Onboarding en implementatie - Hier zorg je ervoor dat de klant goed geïnformeerd is en het product of de dienst correct implementeert.

Level 8: Retentie - Tevredenheid en succes worden hier geëvalueerd om klanten te behouden en loyaliteit op te bouwen.

Level 9: Uitbreiding - Tot slot, op dit niveau, worden up-sells en cross-sells geïntroduceerd om de relatie met de klant te versterken en om de omzet te verhogen.

Het uitschetsen van jou eigen funnels geeft een duidelijk overzicht van de verschillende niveaus in de funnel en kan helpen bij het optimaliseren van de marketing- en verkoop strategieën. MAAR er is een verschil tussen jouw funnel EN de natuurlijk reis die jouw klant aflegt (Customer Journey)

Weet jij het verschil tussen een customer journey en een funnel? 🤓

Wanneer een aankoop een grote impact op je leven heeft, ga je een uitgebreide reis maken. Je denkt veel na over de beslissing en je hebt tijd nodig om alle stappen te verwerken. Denk aan een hoge investering.


Als de aankoop soms klein is, zoals het kopen van snoep, is er hoogstwaarschijnlijk geen reis.. je beslist ter plaatse of je snoep wilt ja of nee. Wanneer je met funnels werkt, kun je deze funnel in principe over de natuurlijke klantreis van een klant heen leggen.


▶️ Zo versnel je het koopproces

▶️ En probeer je ervoor te zorgen dat ze jou kiezen / voor je winnen, voordat het TIJD is om zelfs ook maar te kiezen.


Bedenk eens hoe jij van volgers klanten maakt.


Heb je een intentionele funnel, of wacht je tot hun natuurlijke klantreis bij jou terechtkomt?


Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van een ijzersterke funnel die ervoor zorgt dat je ideale klant zich aanmeldt, en aan het einde van de reis verwijst je ideale klant je naar nieuwe klanten?

Dan heb ik goed nieuws!


Op 29 maart geef ik om 10:00 NL tijd een LIVE workshop over het bouwen van je eigen winstgevende funnel!

コメント


Lees meer...
bottom of page