top of page

Waarom een funnel niet voor jou werkt en wanneer dit wèl het geval isOké, dat is nogal een statement titel he?


Laten we er direct induiken. Wat ik hiermee bedoel is, dat de meeste voorbeelden die gegeven worden, OOK mijn voorbeelden zijn voorbeelden van generieke funnels. Eentje die zo simpel mogelijk is uitgelegd.

Wanneer je gebruik maakt van funnels, wil je dat deze zo persoonlijk mogelijk zijn. Dit heeft alles te maken met je eigen brandvoice, je contactpunten, de manier waarop JIJ business doet.

Een funnel die voor iemand anders werkt, zal niet perse voor jou werken.

Omdat je een ander publiek hebt, een andere tone of voice, of omdat je een ander product of dienst verkoopt.

De grootte van het probleem speelt ook mee. Dit bepaalt ook de lengte van de funnel en de inhoud.

Wat ik hiermee wil zeggen is: je kunt je laten inspireren door andermans funnels. Maar de enige manier waarop het voor jou gaat werken, is door zelf te kijken naar deze punten:

  • Wie is mijn doelgroep en HOE consumeren zij dingen

  • Wat wil ik verkopen?

  • Wat willen ze precies zien?

  • Hoe voelen ze zich tijdens bepaalde contactpunten met jouw bedrijf in hun customer journey?

  • Wanneer speel ik in op bepaalde behoeftes en in welke state-of-mind moeten ze dan zijn?

  • Wanneer zijn ze genoeg opgewarmd?

Iemand die in het heetst van de strijd een goede oplossing voorgeschoteld krijgt, zal eerder je product of dienst aanschaffen dan iemand die heel druk is met andere dingen en momenteel even geen focus heeft.


Het is dus heel belangrijk om te kijken WANNEER je bepaalde acties in je funnel implementeert, om dit op precies het juiste moment aan je potentiële klant voor te leggen.


En dat doe je met triggers activeren, wanneer bepaalde mensen in je funnel bepaalde handelingen uitvoeren.

En dat wil niet zeggen dat je altijd maar moet wachten tot je klant de juiste mindstate en / of mood heeft bereikt. Je kunt ze door middel van je funnel in de juiste state-of-mind of emotie kneden.

En dat is de kracht van funnels. En dat maakt het persoonlijk én effectief.


EEN GOEDE FUNNEL IS ZO GEOPTIMALISEERD, DAT DE PERSOON DIE IN DE FUNNEL ZIT, NIET WEET / BESEFT DAT DIE IN EEN FUNNEL ZIT.

GRATIS WORKSHOP


In mijn LIVE workshop die ik aankomende woensdag 29 maart om 10:00 geef, ga ik al deze funnels met je bespreken. Hoe zorg je er nou voor dat je funnels GOED geoptimaliseerd zijn en hoe ziet zo'n funnel er nou uit?


Ik ga uitgebreid alle 6 de funnels met je bespreken inclusief voorbeelden, tips en tricks en to-do's. Je ontvangt een werkboek om je eigen funnels uit te werken.


Het wordt echt heel waardevol. Ben jij erbij?


Het is gratis.


Comments


Lees meer...

ALL THINGS BUSINESS

Cursussen

Deze programma's zijn ontworpen om je een online business 'master' te maken. Ze laten je zien hoe je een magnetisch persoonlijk merk creëert, de perfecte programmasuite, geweldige inhoud maakt, leert hoe je aan je ideale klant kunt verkopen, je online cursus of programma's kunt automatiseren en nog veel meer.

MIB - Mock-up.png
Schermafbeelding 2022-06-10 om 09.51.04.png
Volg mij

ARE WE FRIENDS YET?

bottom of page