top of page

Waarom je een blog moet starten als dienstverlenende ondernemer.


Waarom een blog super belangrijk is voor je bedrijf, ook als dienstverlenende ondernemer.
Waarom een blog super belangrijk is voor je bedrijf, ook als dienstverlenende ondernemer.

Als online dienstverlenende ondernemer is het hebben van een blog onmisbaar. Of je nu werkt als online business coach, social media manager, online marketing expert of je biedt bijvoorbeeld een Instagram cursus aan, een blog is een krachtige tool om jouw expertise en kennis te delen en tegelijkertijd je online zichtbaarheid te vergroten.

Een blog geeft je de mogelijkheid om jouw doelgroep op een diepgaandere manier te bereiken en te informeren over jouw diensten en producten. Hierdoor kun je hen overtuigen van jouw waarde en ze motiveren om jouw diensten in te schakelen of je online cursus te kopen.

Bovendien kun je met regelmatig nieuwe blogposts aantonen dat je actief en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Hierdoor bouw je vertrouwen en autoriteit op.

Maar het hebben van een blog biedt ook andere voordelen.


Zo is het bijvoorbeeld een uitstekende manier om jouw zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren. Door jouw blogposts te voorzien van relevante keywords en links naar andere relevante pagina's op je website, verbeter je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Hierdoor krijg je meer verkeer naar je website en vergroot je de kans op nieuwe klanten.


Je wilt namelijk niet alleen afhankelijk zijn van social media (geleende platformen), maar ook je eigen bereik opbouwen op platformen die volledig van jou zijn. Denk aan je website en e-maillijst.

Tot slot is het hebben van een blog ook een effectieve manier om jouw merk te versterken en je persoonlijkheid te tonen. Door persoonlijke verhalen en inzichten te delen, laat je zien wie je bent en wat je drijft als ondernemer. Hierdoor creëer je een band met jouw doelgroep en onderscheid je je van andere ondernemers in jouw vakgebied.


Al met al is het hebben van een blog als online dienstverlenende ondernemer een onmisbare tool voor het vergroten van je online zichtbaarheid, het opbouwen van vertrouwen en autoriteit, het verbeteren van je SEO en het verkopen van je online diensten en producten.

Hoe begin je dan een blog?

Beginnen met een blog is eenvoudiger dan je misschien denkt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om snel en gemakkelijk te starten:

  1. Kies een platform (het liefst je eigen website!): Er zijn verschillende platformen waarmee je een blog kunt starten, zoals WordPress, Blogger of Wix. Kies het platform dat het beste bij je wensen en vereisten past.

  2. Stel een doel voor je blog: Voordat je begint met bloggen, is het belangrijk om te bepalen wat je met je blog wilt bereiken. Wil je je expertise delen, je merk versterken of zoekmachineverkeer genereren? Dit zal helpen bij het bepalen van de inhoud en de richting van je blog.

  3. Richt je blog op: Maak gebruik van het platform om een blogopmaak te kiezen die aansluit bij je merk en doel. Zorg ook voor een aantrekkelijke header en een overzichtelijke navigatie.

  4. Begin met bloggen: Schrijf inhoudelijke blogposts die aansluiten bij je doel en richting. Zorg voor een heldere opbouw en maak gebruik van beeldmateriaal en interne links om je blogpost aantrekkelijker te maken.

  5. Promoot je blog: Zorg ervoor dat je blog wordt gezien door mensen die er baat bij kunnen hebben. Deel je blogposts op sociale media, zet ze op je website (als het geen onderdeel is van je website zelf) en nodig je volgers uit om ze te bekijken en te delen.

Door deze stappen te volgen, kun je snel en eenvoudig starten met je blog en je online zichtbaarheid vergroten als online dienstverlenende ondernemer.


Heb jij al een blog?


Liefs, Peggy


P.s. het starten van een blog is een van de manieren om je top of funnel te vergroten. Dit wil zeggen, meer ogen op jouw content en op je bedrijf. Als je meer wilt verkopen, is het noodzaak dat je jouw bereik continu blijft vergroten. Een blog is 1 van de manieren.


Wil je meer weten over de verschillende manieren om je top of funnel te vullen met meer potentiële klanten? Kijk dan eens naar mijn groepsprogramma Business Expansion Suite. Klik hier voor meer informatie!

Comments


Lees meer...
bottom of page