top of page

7 redenen waarom e-mail marketing een goed idee is


E-mail marketing levert mij maandelijks nieuwe klanten op.

Typisch, een online marketing guru die roept "e-mail marketing is dood" - om vervolgens 2 weken later via stories te introduceren dat er aan een plan gewerkt wordt om de e-mail marketing te optimaliseren.


Of e-mail marketing nu wel of niet werkt voor jouw bedrijf, is afhankelijk van heel veel factoren. Voor mij werkt het heel goed. Ik gebruik e-mail marketing als verlengstuk voor mijn eigen bedrijf. Als onderdeel van mijn marketing funnel. Ik gebruik het om mijn klanten op te warmen voor mijn masterclass, workshop of programma's. Voor mij werkt het. Ik haal regelmatig nieuwe klanten uit mijn e-mail lijst. Het is alleen noodzakelijk, dat je dit GOED inzet en niet zomaar wat doet. Voor mijn e-mail marketing maak ik gebruik van het platform MailBLue. Dit is de Nederlandse variant van Active Campaign. Je kunt hier heel veel mee, dus naast je wekelijkse nieuwsbrief, kun je ook automatiseringen maken. Deze automatiseringen gebruik ik om mijn programma's en diensten te verkopen.


E-mail marketing is een effectief middel om meer online verkopen te genereren voor je cursus, programma of diensten.

Hier zijn enkele redenen waarom e-mail marketing een goed idee is:

  1. E-mail is persoonlijk: E-mail is een directe manier om te communiceren met je doelgroep, en het laat je toe om op een persoonlijke manier te communiceren. Dit kan leiden tot een hogere conversie en meer verkopen.

  2. E-mail is gemakkelijk te meten: Met e-mail marketing kun je gemakkelijk bijhouden wat werkt en wat niet, door middel van metrics zoals open- en click-through rates. Zo kun je je campagnes bijsturen om beter te presteren.

  3. E-mail is op elk apparaat te lezen: E-mail kan op elk apparaat worden gelezen, wat betekent dat je doelgroep altijd toegang heeft tot je content, ongeacht waar ze zijn.

  4. E-mail is goedkoop: In vergelijking met andere vormen van marketing is e-mail marketing relatief goedkoop. Je kunt e-mail marketing doen zonder veel kosten te maken, wat betekent dat het een betaalbare manier is om te adverteren.

  5. E-mail is doelgericht: Met e-mail marketing kun je gerichte boodschappen sturen naar specifieke doelgroepen, wat betekent dat je gerichter kunt adverteren en meer verkopen kunt genereren.

  6. Je bouwt je eigen lijst op van leads, op je eigen platform. Je bent niet afhankelijk van een 'geleend' platform zoals Social Media. Stel Instagram kapt ermee, dan heb je nog je eigen lijst van potentiële klanten.

  7. Je kunt e-mail marketing onderdeel maken van je verkoop funnel middels Social Media. Instagram is bijvoorbeeld een middel dat ik gebruik om mensen op mijn e-mail lijst te krijgen.

Om succesvol te zijn met e-mail marketing, is het belangrijk om een goed doordacht e-mail marketingplan te hebben. Dit betekent dat je moet weten wat je wilt bereiken, wie je doelgroep is en hoe je hen wilt bereiken.


Zorg ervoor dat je duidelijke calls to actions gebruikt en aantrekkelijke aanbiedingen doet, zodat je doelgroep geneigd is om te klikken en te converteren. Als je e-mail marketing op de juiste manier toepast, kan het een effectief middel zijn om meer online verkopen te genereren voor je cursus, programma of diensten.


Wil jij graag aan de slag met e-mail marketing? Kijk dan eens naar mijn groepsprogramma: Business Expansion Suite.


Leer hoe je dingen in je bedrijf automatiseert. Zorg voor het versimpelen van taken en leer hoe je dit moet doen. E-mail marketing, agenda, onboarding en off-boarding van klanten en het implementeren van je (evergreen) funnels. It's all there.

Lees meer...

ALL THINGS BUSINESS

Cursussen

Deze programma's zijn ontworpen om je een online business 'master' te maken. Ze laten je zien hoe je een magnetisch persoonlijk merk creëert, de perfecte programmasuite, geweldige inhoud maakt, leert hoe je aan je ideale klant kunt verkopen, je online cursus of programma's kunt automatiseren en nog veel meer.

MIB - Mock-up.png
Schermafbeelding 2022-06-10 om 09.51.04.png
Volg mij

ARE WE FRIENDS YET?

bottom of page