top of page

7 redenen waarom jouw online lancering niet als gepland gaat


Wanneer jij jouw product of dienst aan jouw publiek wil tonen, moet jij hier een strategie voor hebben. Je kunt niet verwachten dat jouw dienst of product zomaar verkoopt, zonder dat jij er ooit iets over hebt verteld, jouw publiek hebt opgewarmd of iets over getoond hebt. Een lancering kan makkelijk in een flop eindigen, als bepaalde dingen niet vooraf en tijdens de lancering worden uitgevoerd.


Er zijn veel redenen waarom dingen fout kunnen gaan, maar hier zal ik de belangrijkste redenen geven die ik zie en hoor waarom diverse lanceringen mislukken.


1. Te weinig voorbereiding

Het niet van tevoren plannen van jouw lancering strategie is een goede manier om ervoor te zorgen dat het niet gaat lopen zoals jij dat wilt.


2. Te veel voorbereiding

Ja, te veel voorbereiding is altijd een no-go. Het maken van je cursus / product inhoud en mooie afbeeldingen en teksten voordat je het ooit hebt verkocht (oftewel je aanbod gevalideerd) kan een reden zijn dat je amper tot geen verkopen genereert.


3. Jouw aanbod niet valideren

Iets maken/ontwikkelen waarvan je niet zeker weet of mensen het echt nodig hebben en willen, is tijdverspilling. De tijd nemen om jouw ideale klanten te begrijpen en aanbiedingen te maken die aansluiten bij hun behoeften en wensen, zorgt ervoor dat je de juiste aanbiedingen op het juiste moment en op de juiste manier lanceert.


4. Geen opbouw vóór de lancering

Tenzij je een heel groot / betrokken publiek hebt, zal de beslissing om uit het niets te lanceren niet veel resultaten opleveren. Je moet je lancering opbouwen met relevante inhoud / marketing rond het onderwerp (over de dienst/ het product wat je gaat lanceren) en ook wat opwinding en verwachting opbouwen.


5. Niet over de juiste technologie / tools beschikken voor jouw lancering

Het draait allemaal om simpel en effectief en dit geldt ook voor technische tools! Je hebt niet allemaal dure programma’s nodig, maar je hebt wel gereedschap nodig dat het werk doet EN waarvan je weet hoe je het moet gebruiken!


6. Opgeven

Er kan veel misgaan tijdens een lancering. Wat je niet moet doen, is opgeven. De technologie kan misgaan, advertenties converteren niet altijd en soms zal jij jezelf wijsmaken dat niemand iets zal kopen en dat je niet eens jouw kosten zult dekken! De manier waarop jij je mindset instelt en de energie en het geloof dat jij erin steekt, is de grootste ROI die je hebt. Je moet doorgaan, zelfs als het traag gaat.


7. Inhouden

Als je lancering tools gebruikt om jouw producten / diensten te verkopen, kun je het niet veroorloven om je in te houden tijdens het openen van de deuren (de dagen dat jouw product te koop is). Je moet doorzetten en streven om die mensen over de lijn te krijgen waarvan je weet dat ze jouw hulp nodig hebben en kunnen gebruiken.


Zorg ervoor dat je een ondersteuningsteam hebt (of alles zelf al hebt voorbereid voordat je gaat lanceren), zodat je elke dag voor jouw publiek kunt verschijnen en niet hoeft te rommelen met technologie, e-mails etc...


Meer weten?

In mijn 1:1 coaching programma nemen we elke fase uitgebreid door, wat moet jouw ideale klant zien en horen voordat hij bij jou koopt? Hoe gaan we de strategieën opzetten en hoe zorgen we ervoor dat dit allemaal geoptimaliseerd EN geautomatiseerd wordt, zodat jij je alleen nog hoeft te focussen op de 'leuke' dingen tijdens een lancering?


  • Je leads stromen automatisch binnen.

  • Je verkoopt je aanbod zonder die dag 'aan het werk' te zijn.

  • Je ervaart vrijheid + je bouwt een bedrijf op waar je van houdt!

  • Je raakt niet opgeblust en uitgeput van je lancering.


Klinkt dit goed? Dan heb ik een hele mooie deal voor je! Interesse? Ik heb vanaf oktober 4 nieuwe plekken voor mijn 1:1 traject beschikbaar gesteld.

Comments


Lees meer...
bottom of page