top of page

Leer hoe je jouw prijzen bepaalt


Leer hoe je jouw prijzen bepaalt
Leer hoe je jouw prijzen bepaalt

Hoe prijs je jouw aanbod? Een lastige vraag voor veel van mijn klanten, want waar moet je allemaal rekening mee houden? Ben ik te duur? Ben ik te goedkoop? Ben ik dit wel waard? Herkenbaar? Prijsstrategieën zijn een belangrijk onderdeel van jouw online business. Prijsbepaling is een kunst en een wetenschap die moeilijk te navigeren kan zijn als je niet weet wat je doet. Maar het is iets wat je moet doen als onderdeel van het daadwerkelijke verkoopproces, of het nu gaat om je online cursussen verkopen, online diensten of 1:1 aan klanten. Waarom is een goede prijsbepaling van groot belang:

· Aangezien de prijsbepaling een functie is van waarde en jouw positie op de markt, moet je begrijpen hoe je verschillende prijsstrategieën op de juiste manier kunt gebruiken om de winstmarges van jouw bedrijf te verbeteren.

· Een goed begrip van hoe je verschillende producten, diensten en aanbiedingen kunt prijzen, kan een grote impact hebben op de winst, groei, verkooppijplijn en klantenloyaliteit, super belangrijk dus!

· Prijsbepaling is het proces van het bepalen van de waarde waarvoor JIJ je producten en diensten zal ‘ruilen’. Je zal veel factoren overwegen bij het bepalen van jouw prijzen, waaronder de kosten van het verwerven van de producten (denk aan online programma kosten, ads etc.), productie kosten (wat besteed je uit?), de kwaliteit van het product, de marktomstandigheden, jouw merkstatus en de concurrentie.

· Het is de kunst om jouw diensten en producten zo te prijzen dat ze zowel jou als jouw klanten ten goede komen.

· Een goede prijsbepaling draagt ook bij aan het opbouwen van een positief imago en het creëren van waarde voor je klanten.

· Prijzen zijn natuurlijk ook belangrijke indicatoren voor je omzet resultaat.

Nu is natuurlijk de vraag HOE. Aangezien dit per persoon (kennis, ervaring etc), bedrijf (niche, product of dienst) verschilt, kan ik je hier niet zo een bedrag voorschotelen. Wil jij precies weten HOE je dit moet doen? En dan ook direct leren HOE je jouw aanbod en diensten strategisch in de markt kunt zetten door middel van verkopen, marketing funnels en social media? Stuur dan een DM met PRIJS - en ik stuur je een gratis document op, zodat je zelf je prijzen kunt bepalen.


Wil je daarnaast direct aan de slag met je prijzen, je aanbod en online verkopen? Kijk dan eens naar mijn groepsprogramma: Business Expansion Suite

Comments


Lees meer...
bottom of page