top of page

Tips om je online cursus of programma te verkopen via Social MediaWanneer je een online cursus, een programma of een done with you coaching traject wilt verkopen online, moet je ervoor zorgen dat je rekening houdt met een aantal dingen.


Allereerst, hoe goed je programma of online dienst ook is, als je geen bereik hebt, ziet niemand je aanbod. Super zonde natuurlijk. Dus wat ik altijd aan mijn klanten leer, is stap 1. En dat is zorgen dat jouw ideale klant jou ziet! Meer bereik genereren.

Wanneer je voor het eerst je online dienst, product, cursus of programma gaat promoten, zul je wellicht al wat verkopen hebben. Echter, je warme leads, zijn na een tijdje 'op'. Het is daarom zaak dat je zorgt dat je continu aan een stroom van nieuwe leads werkt. Zorg dat je poel niet opdroogt. Maar hoe zorg je dan dat je continu nieuwe leads krijgt?


Wanneer je jouw funnel vult met potentiële klanten, wil je natuurlijk weten: hoeveel mensen moeten er in mijn funnel instromen, om hier 1 verkoop uit te halen. Als je dit weet voor 1 klant, dan weet je ook hoeveel mensen je nodig hebt voor 10 klanten.


Als je uiteindelijk 1 verkoop hebt gegenereerd, kun je kijken hoeveel website bezoekers had je hiervoor nodig? Hoeveel link klikken? Ect. Zorg ervoor dat je dit goed bijhoudt, omdat je dan terug kunt rekenen hoeveel mensen je landingspagina meoten bezoeken om hier 2 nieuwe klanten uit te halen.


Hier zijn 5 manieren, organisch en betaald, om jouw poel van potentiële leads te vergroten!


  1. Maak gebruik van social media platforms om te adverteren: Er zijn tal van social media platforms waarop je kunt adverteren, zoals Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en Twitter. Door gerichte advertenties te maken voor je cursus of programma, kun je het bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen.

  2. Maak gebruik van e-mail marketing: E-mail marketing is een effectief middel om te communiceren met je doelgroep en te verkopen. Zorg ervoor dat je een goed doordacht e-mail marketingplan hebt, met aantrekkelijke aanbiedingen en duidelijke calls to actions.

  3. Maak gebruik van influencer marketing: Influencer marketing is het idee dat je producten of diensten promoot met behulp van mensen die invloed hebben op sociale media. Zoek naar influencers die bij je doelgroep passen en vraag of ze bereid zijn om je cursus of programma te promoten.

  4. Maak gebruik van content marketing: Door het delen van interessante en relevante content kun je aandacht trekken en laten zien wat je te bieden hebt. Dit kan zijn in de vorm van blogs, video's of infographics. Zorg ervoor dat je content aansluit bij wat je doelgroep zoekt en biedt waarde.

  5. Maak gebruik van SEO: Door gebruik te maken van SEO (Search Engine Optimization) kun je ervoor zorgen dat je online cursus of programma beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Zoek naar relevante zoekwoorden en zorg ervoor dat je deze gebruikt in de titels en beschrijvingen van je cursussen of programma's.

Door gebruik te maken van deze technieken en strategieën, kun je je online cursus of programma beter verkopen middels social media en online marketing. Bedenk wel dat het belangrijk is om te blijven testen en bij te sturen om te zien wat het beste werkt voor jouw specifieke doelgroep en product.


Wil je hulp bij het opzetten van jouw online marketing plan?

Kijk dan eens naar mijn jaartraject (groepsprogramma).


We gaan jouw heldere businessmodel optimaliseren, versimpelen en automatiseren. Je creëert een KERN aanbod, met een duidelijk winst plan om online je diensten of programma's te verkopen. Een ground breaking framework waarmee jij maandelijks een terugkerend basis inkomen creëert, impact maakt op jouw klanten en ze geweldige transformaties bezorgt.

Ik ben er klaar voor, jij ook? Je kunt nu een gratis strategie call boeken om te kijken of mijn jaarprogramma wat voor je is.


Dit is wat mijn klanten zeggen:


Het meest complete programma wat ik ooit gevolgd heb! Naast dat ik 1:1 klant ben bij Peggy vind ik dit groepsprogramma ook zeer waardevol i.v.m. het groepselement. Ook deze ronde heb ik weer verlengd!” - Karima


Ik heb de afgelopen 4 jaar ondernemer veel cursussen en trajecten gevolgd, maar op business gebied en informatie en knowhow aanbieden die ook direct te implementeren is, steek jij er wel met kop en schouders bovenuit! En de waarde die je bied (ook 1:1) is ook echt super goed.” - Valerie

Deze fundering heeft mij het zelfvertrouwen gegeven om mijn prijzen te verhogen, omdat ik nu weet wat ik te bieden heb en wat het waard is. Ik ben tijdens dit traject van ‘overwerkt en onderbetaald’ naar ‘zelfverzekerd en verdriedubbelde omzet’ gegaan." - Jaleesa


Meest waardevolle traject die ik heb gehad. Mijn omzet is exponentieel gegroeid.” - Diana


In de 4 jaar dat ik mijn bedrijf heb, ben ik nog nooit zo snel gegroeid dan in de maanden dat ik met Peggy samenwerkte." - Thalia

Commentaires


Lees meer...

ALL THINGS BUSINESS

Cursussen

Deze programma's zijn ontworpen om je een online business 'master' te maken. Ze laten je zien hoe je een magnetisch persoonlijk merk creëert, de perfecte programmasuite, geweldige inhoud maakt, leert hoe je aan je ideale klant kunt verkopen, je online cursus of programma's kunt automatiseren en nog veel meer.

MIB - Mock-up.png
Schermafbeelding 2022-06-10 om 09.51.04.png
Volg mij

ARE WE FRIENDS YET?

bottom of page